Nyårsresa till
Los Cristianos på Teneriffa 2005

Avresedagen

Klockradion gick igång kl 4 och det var bara att masa sig in i duschen. En timma senare tog jag bilen till Ängelholm för att hämta upp min ex-fru, som skulle köra bilen tillbaka. Det blev en färd genom snödrivor från Glumslöv. Det fick bli E6 ner till Malmö och E65:an mot Ystad till Sturup. Sista biten fram till flygplatsen var svårast, men kvart i sju var vi framme.

Tio i nio var det liftoff, drygt en halvtimma försenade på grund av avisningen. 1800 liter gick åt för att få bort all snö och is från planet. Jag fick säte 15 F. På E och D satt ett trevligt par som hette Klas och Joanna. Vi tog oss några stadiga whisky under flygturen och hade skoj.

Vi landade några minuter innan två och buss 619 tog mig från Reina till hotell Chipeque i Los Cristianos. Där checkade jag in tillsammans med en herre som hette Stig f-37. En globetrotter och nykterhetskämpe, som rest till en massa konvent runt om i Världen.


Redan kvart i tre fick vi kontakt med grannarna. Det var två norska guttar som var ganska unga och bara hade ögon för tjejerna vid poolen.

Jag tog en lång promenad ner till havet och längs strandpromenaden västerut. Jag filmade en hel del och stannade på en italiensk restaurang Morales och åt en halv kyckling med potatis, sallad och vitlöksbröd. En stor öl därtill.

När jag kom hem så var det badbyxor på och ett dopp i den kalla poolen. Det var riktigt uppfriskande må jag säga. Så blev det en virre och en öl på balkongen tillsammans med Stig och hans kaffe. Han berättar om allt möjligt han sett och jobbat med. Riktigt intressant – faktiskt.

Jag SMS:ade till mitt ex med fråga om hur det hade gått med återfärden från Sturup. Stig kollade att vi skall samlas på hotell Chill Out kl. 11:00 dagen därpå för Vings välkomstdrink. Jag passade på att ställa tillbaka klockan en timma till lokaltid eller GMT.


Tisdag 27 december   
Onsdag 28    Torsdag 29   
Fredag 30    Lördag 31   
Söndag 01    Måndag 02   
Tisdag 03   

Kvart i nio promenerade vi ner för backen till ett ställe som låg i korsningen av Avenida de los Cristianos och Gral. Franco vid Casa de la Cultura. Charlys hette det. Där var det levande musik av en engelsman och en tjej, som var mörk i rösten och snygg att se på. Hon flirtade lite med mig och jag gav henne en slängkyss när vi gick. De försåg oss med gamla 60-talslåtar, men även Elvis mm. Jag åt Scampi Fritti med kanariepotatis och lite sallad för €12 med två små glas vitt vin.

Halv elva var det uppbrott därifrån och vi traskade tillbaka uppför backen till hotellet. Jag tog ett bloss och en öl på balkongen, innan det var dags för bingen.


Norrmän och Michelle

Vaknade tidigt, men gick inte upp förrän 8:15. Körde 50 lätta situps och 25 armhävningar. Därefter en skön dusch och rakning.

En timma senare gick ner i hotelfoajen och matade datorn där med €2 för 20 min. Jag fick iväg ett mejl, men tiden gick ut innan jag fick iväg de andra som jag tänkt mig. Stig kom ner och beställde kaffe och en sandwich till oss. Skinka med ost satt fint.

Därefter tog jag en promenad förbi busstationen ner till Playa de las Vistas och restaurang Chill Out. Det ligger precis vid gångtunneln som går under vägen till hamnen. Mitt för restaurangen ligger ett vattenverk som skymmer sikten ut mot havet, men annars var där fint.

Ted från My Travel tog emot oss och gav c:a en halvtimmes information om vad man kan göra. Jag bestämde mig för att åka ut till ön La Gomera och bokade detta tillsammans med en guidad busstur. Pris €68,50. Upphämtning vid hotellet med buss 07:35 dagen därpå. En yngre kille, som vi bodde granne med, bokade samma tur. Stig hyrde bil och skulle ge sig av norrut på Teneriffa.

Jag strosade tillbaka längs strandpromenaden och kollade lite efter en kaftan till min svägerska. Jag träffade på en svart man som hade en på sig och han talade om för mig var jag skall söka. Lite senare hittade jag ett Internet-ställe varifrån jag kunde skicka mejlet som fastnade i cyberrymden tidigare och jag skrev ett blogg-inlägg också. €1 för 30 min! Stannade till vid resataurangen Charley som vi var på igår och åt en sandwich och drack en stor öl. Kaffe därtill och nyinköpta cigariller.

När jag kom tillbaka till hotellet var det bara att klä om till badbyxor och knalla ner till poolen, där Stig redan intagit position. Där låg jag sedan några timmar, endast med avbrott för ett uppfriskande dopp i den ouppvärmda bassängen. Jag handlade lite frukost och dricka i minibaren inför morgondagen och tog mig upp på rummet där Stig redan låg och snarkade.

Vid 17 gav han sig iväg till nykterhetskonventet på Hotel Apollo och jag blandade en drink och hade det mysigt på balkongen. Så bankade det på lägenhetsdörren och jag gick och öppnade. Det var norrmannen Ludvig i 61:an som blivit utelåst av polaren Gellrik.

Onsdag 28 december   
Tisdag 27    Torsdag 29   
Fredag 30    Lördag 31   
Söndag 01    Måndag 02   
Tisdag 03    Onsdag 04   

Vi kom överens om att snacka vidare på balkongerna. Det höll vi på med ett bra tag. De var från Drammen, och fulla av spex. Jag bjöd på cognac från min minibar och tog själv en whisky. De var inte helt lätta att förstå deras norska, men med lite god vilja så gick det.

Jag passade på att skriva lite på datorn och vila en stund innan Stig kom tillbaka. Han kom lite efter sju och vi gjorde oss i ordning för att gå och äta. Det blev en ny restaurang denna gång som heter D’Arcos. Där tog vi BBQ-menys för två och jag drack Rioja. Glada i hågen traskade vi vidare till Restaurang Charly där engelskan uppträdde. Vi satt i baren och sjöng med och hade det trevligt. Sångerskan, som hette Michelle, kom och bytte några ord och jag berömde hennes sång.

Vid halv elva bröt vi upp för hemgång uppför backen i mörkret. Sedan satt vi på balkongen och pratade lite innan sänggåendet.


Torsdag 29 december   
Tisdag 27    Onsdag 28   
Fredag 30    Lördag 31   
Söndag 01    Måndag 02   
Tisdag 03   

Mobiltelefonen vaknade till liv 6:30, men jag var uppe innan dess för ett toalettbesök. Halv åtta var det kaos vid Hotel Paradise Park. Bussarna korkade igen alla gator runt om. Alla skulle tydligen på rundturer från samma plats vid samma tid! Till slut hittade min granne Johan, 32 år rätt buss och utflykten kunde börja.

Vi gick ombord på Fred Olsen katamaranen och fann två lediga flygplansstolar, men övergav dessa för att kunna köpa varsin macka och kopp kaffe. Sedan fanns det inget ledigt. Vi fick sitta i caféfåtöljerna och det var OK för min del, men Johan blev sjösjuk och fick uppsöka toaletten för att spy upp sin halva macka. Det stampade och rullade kraftigt och servitriserna delade ut påsar till oss.

Vi kom dock säkert fram till San Sebastian, där Juan (guiden) tog oss på en promenad. Han var väldigt intresserad av växter. Vi besökte museet och turistbyrån där Colombus utresa till Amerika fanns beskriven ganska detaljerat.

Sedan tog oss bussen upp genom bergen till norra sidan av ön. Där blev det lunch på restaurangen La Rosas. Vi fick en trerätters-meny bestående av tomatsoppa, köttgryta och med bananer som dessert. En ung kvinna demonstrerade användningen av öns specialitet – visselspråket. Flera av oss gäster fick föreslå vad en annan kvinna skulle komma in och göra. Tre saker föreslogs och kvinnorna kommunicerade enbart med visslande och önskemålen blev uppfyllda med ackuratess.

Därefter fortsatte vi ännu högre upp och stannade på ett ställe 800m över havet, där vi fick smaka honung och dricka kaffekask. På 1400m höjd, toppen, traskade vi genom urskogen till en vulkankrater som kallas Laguna Grande. Där växte ingenting, utan platsen användes som grill- och lekplats. Här fick vi smaka på inhemsk glögg som var så söt att vi knappt fick ner den.

Så åkte vi tillbaka till hamnen de 30 kilometrarna med guidens tröttsamma berättelser om sina möten med olika gamla kvinnor på ön. Vi stängde faktiskt av högtalarna längst bak för att slippa hans passionerade spansknorska.

Färjan avgick 16:30 till Tenerife och nu var det lugnt på havet. Jag och Johan diskuterade mest österländska seder och försvarsstilar inom Bushido. Ankomst till Los Cristianos 17:15. Vi talade om för guiden att vi inte följde med bussen till hotellen, utan ville promenera tillbaka på egen hand.

Utflykt till La Gomera

Katamaran till Gomera Fred Olsens katamaran till La Gomera.
La Gomera Vacker utsikt med Teide i fonden.
La Gomera Utsikt från lunchrestaurangen.
La Gomera Från parkeringsplatsen vid restaurangen.
Pizzeria Andreas Juldekorationer i Los Cristianos.

Först gick vi till en tobaksaffär och köpte cigariller. Min pipa hade korkat igen fullständigt. Vi letade reda på en restaurang som Ted på My Travels rekommenderat och där slog vi oss ned. Den hette Restaurante El Burgado. Johan åt kycklinggryta och jag tog Lenguado Reina, fisk på planka. Till detta drack vi Cabernet Sauvignon. Notan slutade på €56.28

Vi satt där ganska länge och filosoferade om kvinnor, medan vi tittade på de som gick förbi. Sent om sider tog vi oss tillbaka österut och upp till Charly's place igen.

Där höll det engelska paret på som vanligt och pausen kom Michelle bort till oss i baren och jag fick minsann en kram. Hon berättade att hennes son fått något akut kruppanfall på natten och hon varit tvungen att köra honom till akuten.
- Jag får ju klara allt när jag inte har någon man.

Jag undrade om det var någon slags invit. Hon var väldigt trevlig, men framförallt duktig på att sjunga. Hon låter som Shanaya Twain – en mogen lite basigare röst än kvinnor i allmänhet brukar ha.

Hon var väl mellan 40-45 år, trodde Johan och jag. Han satt bara och spanade på servirtrisen bakom bardisken, som var drygt tjugo år med sydamerikanskt påbrå. Vi slipper i alla fall konkurrera om de små liven, blev vi överens om.

Uppbrott därifrån och hemgång uppför backarna kl. 23. Jag bjöd in Johan på ett par stänkare. Stig sov tungt. Hans snarkningar hördes genom dörren.

Vi sade god natt och tackade varandra för gott sällskap under dagen.


Fredag 30 december   
Tisdag 27    Onsdag 28   
Torsdag 29    Lördag 31   
Söndag 01    Måndag 02   
Tisdag 03   

Gick upp halvåtta för toalettbesök. Jag tog på mig träningsoverallen och gympaskorna för en löprunda. Den blev kort eftersom backarna sög musten ur en. Det blev duschen direkt vid återkomsten, innan jag berättade för Stig vad jag varit med om. Han i sin tur talade om hur hans dag sett ut med besök uppe vid Teide och Puerto de la Cruz.

Internetbusiness

Internetcafét John's internetcafé vid Playas de Troya

Frukost i foajén med kaffe och skink-/ostsandwich. Därefter klädde jag om till Nike shortsen och det svarta linnet. Jag gav mig iväg på en långpromenad bort till Playa del Bobo vid Casinot.

Vid tolvsnåret mötte jag Stene Lindblad och hans fru på strandpromenaden. Det blev en stunds pratande om ditten och datten. De var där tre veckor för att bl.a. spela golf.

Jag hittade ett alldeles nyinrättat Internet-ställe som gav mig gratis tillgång mot att innehavaren fick visa mig en sak på 5 min. innan jag gick. Jag höll säkert på i en timme med att besvara mail och skriva i min blogg.

Därefter fick jag förevisat mig vad en kombination mellan Internet och ett kort kunde innebära.

Logic Cash Card från Schweiz skulle göra mig till miljonär, påstod innehavaren. Det lät onekligen bra och jag lovade att seriöst överväga att bli agent i Sverige för affärsidén. Påföljande måndag mellan kl. 10-14 skulle jag svara på detta.

Sedan var jag tvungen att uppsöka ett visst ställe snabbt. Jag stannade till på Restaurante Mayte och åt lunch och lånade toaletten. Sallad med öl och kaffe. På återvägen stötte jag otorligt nog samman med Klas och Joanna, som jag suttit bredvid i flygplanet ner.

Det tog sin lilla tid att komma tillbaka till Hotel Chipeque. Strax efter kom Stig och vi satte oss på balkongen och uppdaterade varandra om dagens händelser.

Vi planerade kvällens middagsintag. Skulle inte förvåna mig om vi hamnar hos Charly's igen. Det är något som drar en dit, märkligt nog. Stig och jag gick till D’Arco. Jag tog Kyckling Stroganoff med ris och sallad. Rött vin och vatten. Kaffe. Gitarristen med plankan kunde slänga sig i väggen jämfört med Michelle och partner.

Alltså traskade vi ner till restaurang Charly och lyssnade på tösabiten, igen! Det var fjärde kvällen i rad och nu blev jag hälsad på och igenkänd av den unga servitrisen bakom bardisken också. Det blev en stor öl och en Bells whisky, innan vi kämpade oss upp för backarna igen.

Dagens sista bloss på balkongen vid 23 och sedan var det natti natti, för vi hade bestämt under kvällen att göra en bilresa till Puerto de la Cruz och Loro Parque med bilen.


Lördag 31 december   
Tisdag 27    Onsdag 28   
Torsdag 29    Fredag 30   
Söndag 01    Måndag 02   
Tisdag 03   

Uppstigning och toalettbestyr vid åtta. En halvtimme senare var det avfärd i Stigs hyrbil, en liten vit Opel, som var ganska pigg.

Vi styrde kosan norrut via Granadilla till Vilaflor. Serpentinvägen där emellan var mycket dåligt underhållen och Stig ångrade nästan att han valt denna rutt.

Vi var framme i Vilaflor kl. 10 och där stannade vi för frukost. Caféet låg precis i korsningen av två huvudvägar.

Vi fick våra skink- och ostsmörgåsar och kaffet serverat uppe på terrassen (taket) och kunde njuta av den allt varmare solen. €7,20 gick det på för båda; Stig bjöd. Jag tog några foton med stillbildskameran där. Mätta och nöjda fortsatte den lilla bilen uppåt och vi med den.

På 2070 m höjd fanns en restaurang där vi stannade för att filma och fotografera. Det gjorde vi även på 2150 m och fick några fantastiska bilder på månlandskapet runt Teide, som för övrigt är 3718 m högt med snö på toppen.

Därefter började det slutta nedför och vi körde genom tät vegetation. Pinjeträden liknar våra tallar och inramade serpentinvägen ner mot La Orotava. Innan vi kom ner så långt, stannade vi och fotograferade vid en rastplats.

I Orotava körde vi fel. Vi tog fel avfart från en rondell och befann oss plötsligt mitt inne i centrum med krypande trång trafik. Stig fick syn på en polisman och frågade efter den rätta vägen till Puerto de la Cruz. Väl där, var det inga problem med att hitta fram till Loro Parque och dess vackra entré.

Vi var framme vid 12 och löste inträdet på €24/man. Vi gick in och började med en öl/cola och toalettbesök. Sedan blev det vänstervarv i parken på stigen mellan fågelburarna.

Tio i ett kom vi upp till delfinariet och hade sådan tur, att det är showen precis skall börja. Vi fick mycket bra platser och jag filmade en hel del.

Nu började det kurra i magarna och vi letade upp en restaurang för lunchen. Jag tog en fräsch Mixed Sallad med öl till. Stig åt soppa.

Turen höll i sig. Showen med sjölejonen hade precis börjat när vi kom dit. Vi fick visserligen stå högst upp, men jag fick ändå ett mycket bra läge för kameran.

Vi besökte naturligtvis det fräscha Pingvinariet, studerade tigrarna, schimpanserna, gorillorna, leoparderna (en svart) innan vi var tillbaka vid entrén och det blev toalettbesök igen, innan vi rullade norrut på motorvägen till La Laguna först och sedan ner längs östkusten. Vi stannade och tog en kaffe i höjd med flygplatsen Reina Sofia.

Vi stannade till och jag handlade på Supermarketen vid Charly's. Dricka, bröd, ost, frukt, the och cigariller. Kvart i fem var vi hemma på hotellrummet igen och Stig fick bråttom att göra sig iordning för han skulle på något nykterhetsmöte nere vid strandpromenaden. Jag tog en tupplur och duschade/rakade mig sedan.

Strax efter sju kom Stig tillbaka och vi satte oss på balkongen och snackade lite med norrmännen. Johan kom förbi på gången nedanför och jag kallade upp honom på en öl. Vi blev sittande en bra stund och prata/skoja innan alla tre släntrade ner för backen till strand- promenaden och folkvimmlet.

Det blev inte lätt att hitta någonstans att äta. Flera restauranger skulle stänga vid 22:00 och nekade oss. Till slut chansade vi på Pizzeria Little Italy, som visade sig bara ha spansk-engelsktalande personal. Där beställde vi oxfilet. Jag åt med sallad och stekt potatis. Det var riktigt gott. Till detta drack jag och Johan ett rött vin ”Faustino”. Kalaset för mig gick på €34, men för det priset fick man kaffe också.

Ett par minuter innan tolvslaget befann vi oss nere vid Playa de Los Cristianos, precis nedanför torget med engelska kyrkan och väntade in nyåret tillsammans med tusentals andra. Fyrverkeriet satte igång från Arona Grand Hotel i öster till Montaña Chayofita i väster.
Vi stannade på promenaden och bara gapade av förvåning över alla kreationer på natthimlen. Det var fantastiskt och jag ångrade att videon inte var med denna gång.

Kvart i ett dansade vi bokstavligen talat in på Charly. En kvinna 55+, bjöd upp mig direkt och Johan fick ta min kavaj så länge. Michelle vinkade till mig från scenen. Det var skoj. Stig tittade bara in, men gick sedan hem och lade sig.

Teide och Loro Parque

Vilaflor café Frukost på ett café i Vilaflor
Stig med hyrbilen Stig vid hyrbilen i Vilaflor
Teide En liten kyrka med Teide i fonden...
Teide på vägen upp mot toppen...
Teide där månlandskapet tog vid.
Teide Teide Teide Teide Teide från vägen genom pnjeskogen ner till Puerto de la Cruz

Jag och Johan drog ner två stora öl med förhöjt pris. Johan gav sig vidare ut i nyårsnatten för att leta efter någon latinamerikansk blomma att dansa salsa med.

Jag försökte bjuda upp Michelle när hon hade en liten paus, men hon avböjde eftersom hon jobbade.

- Annars hade jag tackat ja! sade hon.

De slutade att spela kl. 2 och leden hade glesnat bland borden. Jag var uppe några gånger, men någon riktig snäcka fanns där inte.

Michelle kom fram till mig och pratade.

Hon berättade bl.a. att sonen på 21 mån. var bättre och att hon skulle vara ledig i två dagar. Vi kramades och jag fick en puss på kind och vi önskade varandra gott nytt år.

Halv tre var jag tillbaka på hotellet och stupade i bingen. Stig snarkade tryggt i sitt rum.


Söndag 01 januari   
Tisdag 27    Onsdag 28   
Torsdag 29    Fredag 30   
Lördag 31    Måndag 02   
Tisdag 03   

Stig var uppe och rökte på entrésidan vid 8. Jag kravlade mig ur bingen lite senare och drack te. Därefter kunde jag duka fram en riktig frukost till Stig och mig. Han kunde därefter ge sig av på den dagliga bilutflykten, medan jag plockade fram datorn och började skriva.

Snart vaknade även norrmännen till och jag snackade lite med dem. De hade inte haft så roligt som vi tydligen, men de var ju på restaurang Viking där allt är tillrättalagt för oss skandinaver.

När klockan blivit 12 gav jag mig ut på promenad, iklädd shorts och det vita linnet. Supermarketen vid Charly's var stängd liksom många andra butiker, men på andra sidan var det en marknad, som kryllade av folk och jag gick runt där ett slag och tittade på alla saker de hade i sina stånd. Köpte King Edward cigariller för dyra €5,90 och fortsatte längs strandpromenaden.

Jag kom fram till ett växlingskontor som hade öppet och fick €50 för 500:-. Jag började bli lite smått hungrig och stannade till på Restaurante Las Velas och käkade en jättegod ”ensalada mixta” med ett fantastiskt vitlöksbröd och drack öl.

Nedanför Reverón Plaza gick jag ner på Playa de los Cristianos och började gå tillbaka längs vattnet. Stannade dock till efter ett slag och lade mig på en strandbädd. Det tog inte lång stund förrän det dök upp en kille och ville ha €3 för den. Det fick han och jag låg där och solade i ett par timmar.

När jag tittad färdigt på alla brudarna runtomkring och kroppen värkte, gick jag vidare. Hittade en fjäder från en fågel, som jag tog med mig för att om möjligt kunna rensa pipan.

Jag hamnade på Charly's restaurang och beställde kaffe och calvados, men det hade de inte, utan det fick bli cognac istället. Där satt jag sedan och filosoferade och njöt i fulla drag någon timma.

Årets första dag

Chipeque poolen Hotellets pool såg inbjudande ut, men vattnet var "iskallt"
Las Velas Restaurangen Restaurang Las Velas vid strandpromenaden
Playas Troya Det var ganska fint väder och många tog chansen till lite sol på stranden
Playa Cleopatra Playa Cleopatra

Hemma på rummet igen, så fick det bli en tupplur på sängen innan duschen och rakningen fräschade upp mig igen. Försökte rensa den igenkorkade pipan, utan resultat.

Stig och jag satt på balkongen en stund och han berättade om sin utflykt och jag uppdaterade honom. Vi klädde oss för kvällen och tog sedan bilen ner till restaurang Las Velas, eftersom jag tyckte där var så fint. Jag beställde ”cocktail de langostinos” först med en öl och till huvudrätt dagens fisk (pescado del dia) som jag själv fick välja ut från kylisdisken. Det blev en Delgado. Till den fick jag bröd, lite grönsallad och potatis. Till detta drack jag ½ vino rojo de la casa. Vi avslutade med kaffe, som vanligt.

Jag betalade med mitt Visa-kort för första gången. Det var den godaste måltiden jag ätit på länge. Stig gick upp vid Svenska kyrkan och tog bilen tillbaka, medan jag släntrade vidare på spaning.

Jag hamnade utanför ett ställe som heter Los Tarajales, där ett spanskt par sjöng och spelade. De var duktiga och jag slog mig ned för att lyssna lite mer. Tog en whisky, rökte och hade det skitmysigt. Efter en stund gick jag vidare till Charly's.

Där höll ett nytt par på att sjunga och spela, men inte alls lika bra som Michelle och hennes runde partner. Nåväl, det fick duga – hon kunde ju komma dit! Beställde en Dry Martini och senare en Johnny Walker Red Label. Klockan blev tio och jag tänkte inte vänta så värst länge till på att något skulle hända. Ingen dansade och alla verkade lite da’n efter.

När jag lämnat stället, blev jag av någon anledning stående utanför och funderade på vad jag ville göra. Då kommer en kvinna i röd kofta fram till mig från restaurangen och frågar om jag vet var cigarettautomaten finns. "Konstigt! Den finns ju inne på stället", tänkte jag och spanade efter den. Den var väck! Spårlöst försvunnen och det tog ett tag att redan ut detta, men under tiden hann vi bekanta oss med varandra och jag föreslog att vi skulle dansa. Hon tyckte det lät som ett bra förslag, men skulle bara kila över gatan efter cigaretterna.

Det tog en evig tid och jag hade nästan gett upp, då hon stod där igen. Ingen toppsnäcka precis, men snygg för att vara 49 år och engelska. Joan hade behövt tiden till att övertyga maken Ken om att det var en god idé att gå tillbaka till mig och dansa. Han gick emellertid hem och blev säkert sur, men hon och jag klippte ner ett par gin och tonic och dansade och hade det skitkul!

När stället nästan höll på att stänga, så bjöd hon mig att följa med till deras hotel för en drink. Lagom smord så tackade jag naturligtvis inte nej till detta, men frågade vad maken då skulle säga. Det var tydligen inga problem – han skulle säkert förstå.

Sagt och gjort. Joan visade vägen till ett ganska flott hotell. Där presenterade hon mig för gubben, som var 52 år, och jag slog mig ned i soffan. Han höll på att kolla amerikansk fotboll och vikom osökt in på ämnet fotboll. Jag berättade lite om min tränarbakgrund och vi gick igenom chanserna för våra olika landslag bl.a. Han visade sig vara mycket trevlig, han också. De båda driver ett hem för fosterbarn i England, som tydligen även var något slags koloni på somrarna.

När de fick höra att jag var 55, så blev de väldigt förvånade och menade att 50 vore att tänka sig. "Tackar, tackar", sa jag. Joan blandade till gin och tonic och vi umgicks på ett väldigt trevligt sätt.

När det var dags att gå, ville Joan följa mig till hotellentrén, men då sa Ken att han skulle göra det. Självklart – han var väl rädd att det blev lite för mycket kram och puss annars.

Bingläge 01.40 med kläderna på, men det märkte jag inte förrän 3,5 timmar senare, då jag vaknade av att frysa. Tassade upp på toa och fick av mig kläderna. Kröp ned under filtarna och somnade om.


Måndag 02 januari   
Tisdag 27    Onsdag 28   
Torsdag 29    Fredag 30   
Lördag 31    Söndag 01   
Tisdag 03   

Upp och drack the. Skrev i min dagbok. Stig gav sig av på bilutflykt. Städerskan kom vid en sväng och Stig var tillbaka halv elva.

Han skjutsade mig till Las Americas, så jag kunde besöka John på internetbyrån. Jag berättade för honom att jag inte tänkte lägga ut €50 för ett guldkort, utan erbjöd istället honom att översätta foldern till svenska. Hans motbud var att jag registrerade ett silverkort på Prenad och så blev det. Detta innbär att jag har fri access till deras portal mot att jag skulle försöka introducera affärsidén i Sverige. På sikt kunde detta göra mig till miljonär i Euro!

Glad i hågen promenerade jag österut igen och jag stannade till för en salladslunch på ”Rest.Piz.Capuccino Menher S.L Nif”. Vidare längs strandpromenaden, så fotograferade jag en hel del och det blev fina bilder.

Klockan närmade sig 15 och jag tyckte det var dags för kaffe. Jag stannade på ”Las Velas” och tog in kaffe och en cognac. Satt och rökte och lät livet bara njuta av detta och synintrycken. Tre svenskar satt intill och de vaktade mina grejor medan jag gick på toa.

Pengarna började tryta, så jag blev tvungen att göra ett litet uttag på ”BBVA”. Jag drog till med €100 för det var inte billigt att njuta på Tenerife.

Handlade därefter på Supermarketen i källaren och köpte frukost, sprit och cigariller bl.a. Väl hemma igen så smakade en gindrink gott. Jag berättade för Stig om min dag och sedan höll vi siesta en stund.

På kvällen gick vi till en kinesrestaurangen ”Chino Treasure” och åt buffén. Det var riktigt gott och vi blev proppmätta efter glassen. Jag bjöd Stig för att han varit en så hygglig prick och gott ressällskap. På återvägen stannade vi och lyssnade till livemusic på ”Los Tarajales”. Stig drack espresso och jag tog en stor whisky. Tösabiten sjöng mycket bra och vi applåderade gärna både henne och gitarristen.

Vi passerade Charly's lite senare och jag spanade efter Michelle och Joan, men de lyste med sin frånvaro. Stig fortsatte hem medan jag tog en öl. Det var livemusic och jag försökte bjuda upp två ggr., men det var ingen som ville dansa med mig. I backen på väg upp till vårt hotell, låg det en irländsk pub, som jag hållit ögonen på tidigare. Där hamnade jag med en pint och lyssnade på en irländsk trubadur, som var bra. Stig sov och snarkade när jag ramlade in vid ettiden.

Glad i hågen

Piramide Arona Palacio Congresos Piramide Arona och Palacio Congresos.
Playas Troya Playas de Troya.
Parque Santiago Parque Santiago.
Playa de Las Vistas Playa de Las Vistas.

  • Vintersol
  • Miramar
  • Chaly's corner
  • Av Juan Carlos
  • Charly's cornor
  • Avenida Londres
  • carousel jquery
  • 20060102-1823_IrishPub
  • 20060102-1826_ParadisePark
jquery slider plugin by WOWSlider.com v8.2

Vintersol vid Playa de Visatas. Reveron Plaza. Charly's Restaurang och avenyerna. Vägen hem till hotellet förbi den irländska puben och Pradise hotells poolområde. (Bildspel när pekaren hålls utanför bild, annars stillbild)


Tisdag 03 januari   
Tisdag 27    Onsdag 28   
Torsdag 29    Fredag 30   
Lördag 31    Söndag 01   
Måndag 02   

9:15 hade jag ätit frukost, växlat några SMS med Lena, som är i Hamburg, och laddat ner alla bilderna från igår till min laptop. De flesta blev kanon!

Sedan var det dags att packa väskan. Bussen skulle komma och hämta oss 12. Den var dock försenad en kvart och Ted från My Travels beklagade detta och berättade att trafiken var besvärlig denna tisdag.

Den fortsatte att vara tjock och bilköerna ringlade sig sakta genom hela området. Vi hämtade upp ytterligare några svenskar på ett hotell i ”Ten-Bel” sydost om Los Cristianos, innan vi kom till flygplatsen. Gates 66-67 gällde för oss som skulle till Sturup. Jag fick en överraskning då det visade sig att de även vägde handbagaget.Detta innebar att jag fick betala €30 för 6kg övervikt. Skitdyrt! Det var flera som fick skrapa samman sina sista slantar för att klara det.

Så fick vi köa för säkerhetskontrollen och när jag står där med Stig och pratar, kommer jag på att mitt kombinationsverktyg ligger i kabinväskan. Shit! ’Nu blir jag av med det’, tänkte jag.

Till toppen av sidan

Hemresedag

Mycket riktigt – gränspoliserna undersökte och funderade över detta mystiska ting en bra stund innan de bestämde sig för att inte godkänna vidare färd för detta föremål. Det var den tredje gången jag blev av med en typ av fickkniv.

Det blev ett hastigt farväl mellan Stig och mig, eftersom ”Last call” blinkade på tavlan för flight DK354. Klockan stod på 13:50. Avgångstiden var utsatt till 13:55. Jag fick springa genom avgångshallen till gate 36 och var siste man på bussen som gick ut till flygplanet. Svetten lackade i den relativa värmen efter språngmarschen.

Plats 4F var vid fönstret och jag bad de som satt på E och D att flytta in ett steg. Mannen på E var det inga problem med, men tjejen på D ville ogärna maka på sig, eftersom hennes kille satt på C på andra sidan gången. Då föreslog han att jag kunde få den platsen istället. Okidoki – det blev jättebra, eftersom det unga paret på B och A visade sig vara mycket trevliga.

Upp med handbagage, kavaj och sprit i luckan – ner i stolen och på med säkerhetsbältet. Pust! Äntligen lite lugn och ro. Det visade sig sedan att vi fick vänta på tillstånd att lyfta i säkert 45 min. Ingenting var bråttom längre.

Till sidan 'Reseskildringar'

Stolsgrannarna Martin och Lisa bodde i Kalmar och var mellan 25-30 år. Hon pluggade fortfarande och han jobbade som säljare för ”FirstBusiness”, som hjälper nyetablerade företag med allt de behöver veta. Vi fick snabbt en väldigt bra kontakt och jag berättade bl.a. om hur jag blivit agent för ”Logic Cash Card” i Sverige, genom schweizaren John på internetbyrån i Las Americas.

Martin blev eld och lågor över detta och ville vara med på ett hörn, eftersom han hade många företagskontakter. Vi diskuterade och spekulerade en bra stund kring detta och bestämde till slut att fortsätta vår kontakt efter hemkomsten. Vi bytte kort och snackade mycket om möjligheterna med datorer och Internet.

Flygresan i övrigt var helt odramatisk och flygvärd+värdinnor var charmiga som vanligt. Landningen på Sturup skedde 45-50 minuter efter utsatt tid. Väskhanteringen gick smidigt och jag hejade på Klas och Joanna på vägen ut.

Jag blev välkomnad hem med kramar av min fd. fru och son. Skåne visade upp sitt vanliga vinterväder, men vägarna var relativt bra. Uppe hos oss i nordväst låg det lite snö kvar sedan förra veckans oväder.

Det första jag gjorde hemma igen var att ta mig en macka och ett glas mjölk. Gud, va’ gott! Sedan var jag bara tvungen att kolla bloggen och göra ett litet gonattinlägg. Sängläge 23:35.