TURKIET - VÄN ELLER FIENDE?

Recep Tayyip Erdoğan - "Turkiets starke man".

Nostradamus

1503-1566, var en fransk astrolog, matematiker, läkare och filosof.

Han är mest känd för att ha nedtecknat profetior vilka sägs förutse framtida händelser från 1555 och framåt.

Att lira högt eller ingen lira alls?

En fråga för psykopaterna?

Högt spel i uppblossad Turkietkonflikt - HD 2018-08-13

När rovdjur i människoskepnad får styra ett land, kan det gå riktigt illa. Det har vi sett många exempel på genom tiderna. Riktigt illa går det om landet som blir drabbat är resursstarkt och har en duperad majoritet väljare, som i demokratins namn genom allmänna (ofta manipulerade) val tillsatt rovdjuret.

Just nu har vi tyvärr flera exempel på detta. Trumpedumpen i USA, Puttelutten i Ryssland, Nalle Puh i Kina, Kammelammen i Iran och inte minst Erdoperdo i Turkiet. Ursäkta smeknamnen, men det gör dem lite mindre skrämmande.

Situationen är dock mycket allvarlig just nu! Erdoperdo är sur för att han inte får sprätta i sin del av sandlådan som han vill. Han vill mota bort kurderna, eller tvinga dem att underkuva sig. Det håller Kammelammen med om, för han har samma problem, men inte Trumpedumpen, som skall göra "US great again!" och inte kan tolerera att någon sticker upp, för då blir det tullstaket runt hans sandlådshörna och hot om att stänka sand på de andra, trots att USA och Turkiet varit vänner i minst 50 år.

I andra hörnet av sandlådan sitter Puttelutten och myser. Hans land har sedan urminnes tider velat nå vattenpölen som Kammelammen har sina båtar i och har ingått i en försvarsallians med honom och fullblodspsykopaten i Syrien - Basalassa, för att hålla terroristerna/frihetskämparna (kurderna) på gräsmattan. Puttelutten blinkar mot Erdoperdo och plirar illmarigt mot Trumpedumpen, medan Nalle Puh förnumstigt försöker hålla alla på gott humör med godis.

Vi närmar oss Nostradamus profetia med rask takt. Han har förutspått att det tredje världskriget, eller "det heliga kriget", skulle bryta ut på USA:s nationaldag 1999. (redan försenat, men, men...) Ryssland hade tillsammans med Iran-ledda muslimska stater bildat den Östliga alliansen som förklarade den Västliga alliansen (NATO) krig.

Det hela börjar med att Iran blockerade Persiska viken och att en kärnvapenladdning avfyrades mot Genéve i Schweiz, som totalförstörs. Meningen var att dessa förödande punktinsatser skulle skapa kaos på aktiemarknaden runt om i världen och få den europeiska ekonomin att kollapsa.

Det hela följdes upp med en rysk invasion i de nya NATO-länderna för att attackera den norra delen av Europa. Iran, Ryssland och Albanien kom att anfalla Italien med Turkiet som språngbräda. Turkiet som kommer att ödeläggas av ett inbördeskrig mellan islamitiska extremister, kurdiska rebeller och också av den iranska militära interventionen.

Ryska flottstyrkor gick till anfall mot nordeuropeiska länder som England, Danmark och Norge. Utplånade London, troligen med en enda kärnvapenbestyckad missil.

Rätt så skrämmande, eller hur?

© PeO Jansson 2018-08-14


Öppet brev till Erdogan

Ängelholm den 25 november 2016

Bäste herr Erdoğan!

Nu har vi europeer tröttnat på den attityd som ni visar upp gentemot EU. Dagens uttalande om att öppna gränserna mot Europa, i strid med det avtal som ingåtts, visar på en karaktär som blivit besatt av en ond "jinn". Dagens Nyheters Anders Bolling 2016-11-25

- Vi är inte beroende av EU, utan det är EU som beroende av oss", har du mage att påstå efter många års vädjan om att bli medlem.

Du verkar inte förstå att det är omöjligt så länge du förföljer kurderna och förnekar deras rätt till en egen stat. Alla åtgärder som du har vidtagit "i kampen mot terrorismen", som du kallar det, leder bara till minskad demokrati och fjärmande från oss andra i Europa.

Istället har du börjat fraternisera med Putins Ryssland och föra krig i Syrien mot DAESH (IS) och vad du kallar "rebellerna". Du spelar ett högt spel min herre. Turkiet borde inte få vara kvar i NATO på grund av detta. Ert land ligger dessutom långt ifrån Nordatlanten.

Det går väl aldrig att bevisa att du och dina partikamrater iscensatte kuppförsöket i somras, för att kunna röja undan tiotusentals meningsmotståndare inom statsapparaten (välbeprövat av bland andra nazisterna under 1930-talet), men du skall veta att vi är många europeer som starkt misstänker det.

Varför i himmelens namn leder du landet i motsatt riktning mot EU:s värdegrunder? Du hade ju haft allt att vinna på att låta ditt folk få yttrandefrihet, tryckfrihet och religionsfrihet i en modern demokratisk stat med fria val. Om du hade vågat dig på detta, så är jag säker på att du vunnit ditt folks och andra staters respekt och beundran.

Du hade dessutom kunnat ta chansen att mäkla fred i mellanöstern. Både USA, EU och Ryssland hade stöttat dig i detta och hade du lyckats, vore inte Nobels fredspris värdigt någon annan.

Jag besökte ert vackra Istanbul 2013 och trivdes verkligen vid Bosporen, men sedan dess undviker jag att resa till Turkiet och förse er med turistkapital. Jag uppmanar mina vänner att göra detsamma, så länge rådande situation inte ändras.

© PeO Jansson