Nu är sommaren slut!

© PeO Jansson 2015-08-27

Den 18 augusti påpekade jag, genom Åsikten på engelholm.se, på nytt att nedgångarna till stranden vid Havsbadskjollan fortfarande inte röjts och plattorna ej lagats. Minst en person har skadat foten på dem. Klockan var inte lagad, trots att reservdelar påstods vara beställda.

Den 24 augusti svarar kommunens kundtjänst: "Tack för din åsikt! Nedgångarna har röjts i mån av tid under sommaren men vi strävar framför allt efter att hålla våra tillgänglighetsanpassade nedgångar öppna och dessa är Klitterhus, Råbocka och Sibirien. När det gäller den söndriga plattläggningen var det planerat nya gångar i år men det blev dyrare än budgeten tillät. Vi fokuserar på de tillgänglighetsanpassade nergångarna i första hand även när det gäller underhåll och drift. Med vänlig hälsning. Marie Johansson, kundtjänsthandläggare."

"...i mån av tid under sommaren..." Jaha, då har man haft väldigt dåligt om tid, bara två månader! Dessutom betraktar man tydligen inte den norra nedgången vid Havsbadskjollan som tillgänglighetsanpassad. Bara så att ni vet! Där finns i alla fall en bänk, ett räcke och en ramp ner på stranden. Bara så att ni vet!


2015-07-02

"Äntligen sommar", men hur ser det ut?

Vi besökte Havsbaden och stranden den 28 juni genom att åka busslinje 654(?) dit med en sympatisk Kosovo-chaufför, som när vi skulle åka hem hade ändrat till 4 manuellt, eftersom vi ställde oss frågande.

Vi kunde snart konstatera att nedgångarna till stranden inte var renskyfflade/sopade. Vädret inbjöd visserligen inte till strandvistelse eller bad, men ändå!

Värre var att alla bänkar, utom en vid Havsbadskjollans nedgång, har tagits bort. De som var så bra att sitta på för att studera utsikten eller borsta av fötterna för att sätta på sig skorna. Alla har inte balans för att kunna göra detta stående på ett ben.

Dessutom har inte plattläggningen reparerats sedan förra säsongen, vilket medför risk att trampa snett och falla med oanande konsekvenser som följd.

Jag påpekade detta till kommunen genom att kommunicera via Facebook, vilket brukar ge snabbt svar. Också denna gång. >>

Läs och begrunda det faktum att tjänstemän på kommunen anser att jag kan skriva ett medborgarförslag för att få tillbaka bänkarna.
VAD ÄR DET FÖR TRAMS!!

"...finns i dagsläget inget konkret beslut, men har det i åtanke framöver."

Du milde Jesus! Viktiga åtgärder för att öka tillgänglighet och säkerhet vid stranden, skall behöva KF-beslut, medan annat tydligen kan utföras på delegation för att intresse hos tjänstemännen finns.
FY FÖR ALLA TVÄTTADE!!


  • Använd skattepengarna med varsamhet och förnuft, så att åtminstone klockorna på stranden visar rätt.
  • Låt havsbadsbussen bli en permanent linje 3 i staden med utökad slinga men färre avgångar på vinterhalvåret.
  • Lyssna på vad beredningen för strändernas bevarande har att komma med och agera snabbt.
  • Låt några toaletter längs kusten vara öppna året om.