VIF Lions - Fröjdepinnarnas IS 2022

Tionde raka segern för Lions i 55 års jubileet.

En målfattig match, som präglades av goda försvarsinsatser och målvaktsspel, men inte bjöd på det sambaspel som emellanåt kunde ses under tidigare decennier.

Förberedelser. Matchdagen bjöd på molnigt väder med 17 grader i luften och vind på 6-7 m/s. Detta hindrade inte att badgästalaget Fröjdepinnarnas IS kom till samlingen iklädda badrockar. Månne en symbolhandling för att bemöta Lionspelarnas traditionella slipsprydnad.

I klubbstugan var stämningen hög när Erik Liljeblad uppmärksammade att Daniel Jordö, Magnus Weidrup, Jesper Dahlin och han själv skulle uppnå 10 matcher och därmed få rätten att kalla sig "stor grabb" med silvermedalj. Gustav Eriksson valdes till ny lagkapten efter Anders Liljeblad, som haft armbindeln i 25 år. Gustav höll ett inspirerat tal och avslutade med att hedra guldmedaljörerinnehavarna. Taktiken gicks igenom. Segervissa gick Lionsspelarna till omklädning och uppvärmning.

Fröjdepinnarna var emellertid snabbare ut på plan och deras coach Thomas Bergmark manade på och organiserade uppvärmningen. De verkade fulla av kampglöd och hade verkligen mobiliserat styrkorna, såg det ut som.

Första.Domaren Atak blåste igång matchen prick 14:00 och FIS gjorde snabbt ett försök, men snart parkerade Lions på deras planhalva och prövade målvakten David Fohlin emellanåt. Den stora publikskaran fick dock vänta till 14:e minuten, då en strumperullare höll på att ge Lions ledningen.

Lions Sandro Garcia dominerade mittfältet och tycktes vara överallt. Tillsammans med säkra mittlåset Jesper Dahlin och Joakim "lill Elsa" Karlsson, såg de till att alla FIS försök i första halvlek tappades på energi vid mittlinjen och liksom blev till ingenting. Marcell Soares ronaldofintade till exempel i vacuum, helt solo.

I 21:a minuten fick dock Lions målvakten Hjalmarsson anstränga sig med en enhandsräddning till hörna, efter ett lurigt FIS-skott. I slutet av halvleken radade Lions upp en hel del farliga anfall med bra passningar och två ribbskott. En ful fällning av Lions R Carlsson renderade ett gult kort i slutminuterna för Fisarna.

Andra. Lions inledde andra halvlek starkt med hörnor och skott av D Jordö. I 41:a minuten resulterade forceringen i 1-0 genom R Carlsson, som rann igenom och placerade bollen otagbart i Fohlins högra målgavel. Ett väntat förlopp tyckte veteranerna på läktaren. Matchbilden höll i sig halvleken ut med flera goda avslutningsförsök av Lions. Endast en målchans kunde noteras för FIS i 54:e minuten, men skottet var för lamt. Inga problem för Andreas Toft i lionsmålet. I 65:e minuten hettade det till då R Carlsson revs ner och FIS fick varning. Nävarna knöts, men mer blev det inte. Johan Andersson hade en fet chans att utöka ledningen i slutminuterna, men resultatet stod sig och Ataks pipa löd.

"Dem gyllene kamelen" för bästa löpinsats i Lions gick till Sandro Garcia och "Glasgrisen" för det vackraste målet tillföll givetvis Richard Carlsson.

Här kan du som vill grotta ner dig i historiken för Lions och känna dig riktigt nördig, klicka dig vidare.