Flyg och bussresa med Scandorama

05:41 avg. Öresundståg 1027 från Ängelholm07:15 ank. CPH Kastrup

10:05 avg. Kastrup12:35 ank. Rom

1
Puglia in Italia

Navigera genom vänster- eller högerpilen i bilden eller klicka på den för att komma till relevant dag. Klicka på en av de mindre bilderna för att starta bildspelet.


Incheckning på flygplatsen vid anvisad incheckningsdisk sker med hjälp av det referensnummer (Booking ref) som finns överst på bifogat dokument. Vänligen observera aktuella flygtider. Eftersom det är en gruppbokning så finns det flera namn på biljetten. För den som önskar finns det möjlighet att checka in online på flygbolaget hemsida 24 timmar före avresa.

På denna resa har vi resenärer från Stockholm, Köpenhamn och Oslo som beräknas landa:
Stockholm kl. 11:50 - Köpenhamn kl. 12.35 - Oslo: kl. 12:35

Efter att ni fått bagaget går ni ut i ankomsthallen, där vår mötesplats är till vänster vid en disk märkt med ett stort I (som i information). Er reseledare heter Martin och han möter er där. När samtliga gäster är samlade avgår den gemensamma transfern.

Första natten i Rom bor ni på Hotel Pinewood, Via della Pineta Sacchetti 43, IT-00167 Rom, Tel: +39-06-66 36 546.
Behöver ni komma i kontakt med oss är vårt tel.nr: +46-40-60 00 000 under vardagar kl. 9-17.30 och övrig tid vårt journummer som är bemannat i samband med avresan +46-707-83 36 20. Även Martin kan kontaktas på tel. nr. +46-736 627 712 (obs att telefonen slås på efter att flygen landat och ej före avresa) om ni har svårt att hitta mötesplatsen.

Vi rekommenderar att packa nödvändigheter som pass, mediciner samt värdesaker i ert handbagage.
Är ni vana att hantera appar finns de flesta flygbolags appar att ladda ner. Där igenom kan ni lätt hantera er bokning samt få info om eventuella förseningar, gateförändringar och annan viktig information som rör er flygresa.


Tisdag 4 juni. Vi flyger till Rom.

Flyg till Rom: Vi stiger på planet för att snabbt och smidigt ta oss ner till Italien. Efter ett par timmar i luften landar vi utanför den italienska huvudstaden. Du möts av din Scandoramaguide och vår specialchartrade buss som tar oss bekvämt till Hotel Pinewood i Rom. Vi checkar in och ser fram emot vår första gemensamma middag.


Onsdag 5 juni. Fascinerande Castel del Monte

Fredrik II av Hohenstaufens mystiska jaktslott tycks sväva som en kungakrona över det mäktiga landskapet i Apulien. Vad det egentligen användes till träter historiker och forskare om än i dag, men dess imponerande arkitektur gav slottet en välförtjänt plats på Unescos världsarvlista. Ingår i resans pris.

Rom - Martina Franca: Efter en första italiensk frukost i den eviga staden sätter vi oss bekvämt tillrätta i bussen för att färdas mot östkusten och Apulien. Vi stannar till vid Castel del Monte, en av medeltidens mest fascinerande och mystiska byggnader, med en självklar plats på Unescos lista för världskulturarv. På kvällen kommer vi till hälsenan på den italienska klacken och rokokostaden Martina Franca, ca 55 mil. Här tar vi in på avkopplande Hotel Villa Rosa och det dukas upp för middag under aftonen.


Torsdag 6 - Fredag 7 juni. Apuliens njutningar

Två av Apuliens höjdpunkter på en och samma dag! Alberobello med sina konformade trullihus som blivit något av ett landmärke för regionen. I den dramatiskt belägna kuststaden Polignano a Mare ligger fiskebåtarna sida vid sida nere i den pittoreska hamnen med det klarblå vattnet. Stadens son, schlagersångaren Domenico Modugno som gav oss "Volare", har givetvis förärats med en staty.

Lecce brukar kallas för söderns Florens och bjuder på ståtlig barockarkitektur, amfiteater, triumfbåge och det fabulösa mästerverket Santa Croce. Staden har utsetts av ansedda Lonely Planet som en av världens finaste destinationer. Vi besöker också Locorotondo, omgiven av den natursköna Itriadalen, där gatorna och de smala gränderna är som en jättelik labyrint och där varje steg du tar bjuder på nya spännande överraskningar. Här passar vi på att provsmaka stadens vita vin. Apulien är nämligen inte bara ett Mecka för livsnjutare utan även för vinnjutare.

I den härliga omgivningen smakar det gott med frukost innan nya, spännande äventyr stundar. Vi gör utflykter till den idylliska bergsbyn Locorotondo och förundras över de runda trullihusen med konformade tak, Apuliens bedårande symboler, samt till Alberobello och den charmanta kuststaden Polignano a Mare. Dessutom njuter vi av Apuliens underbara viner och besöker den sagolika barockpärlan Lecce. Varje kväll umgås vi under middagarna i hotellets matsal där vi njuter av trevligt sällskap och kanske unnar oss ett glas vin av traktens berömda druva, primitivo.


Lördag 8 juni. Fantastiska Matera.

På väg till Salerno stannar vi till i regionen Basilicata där vi hittar en av Italiens små välbevarade hemligheter. Staden Matera har en lång och intressant historia med sina sassis, stengrottor, där de fattiga lantarbetarna bodde långt in i modern tid. Att staden har en helt unik atmosfär har även många regissörer förstått och använt staden som kuliss i sina filmer.

Vi upptäcker Salernos gamla historiska centrum, där tvätten hänger på tork mellan husen i de smala gränderna och där människorna lärt sig att ta dagen som den kommer och njuta av livet. Det ska vi också göra på en av stadens bästa restauranger där vi serveras en utsökt middag som avslutning på en fin dag.

Martina Franca - Salerno: I dag lämnar vi Apulien och tar oss till den bedårande Amalfikusten. På vägen dit gör vi ett uppehåll i den förtrollande staden Matera, Europas kulturhuvudstad 2019. Det var ingen slump att Pasolinis Matteusevangeliet och Mel Gibsons Kristuspassionen spelades in just här. En riktig pärla! På eftermiddagen når vi fram till förtjusande Salerno, ca 28 mil, och finner oss väl tillrätta på moderna Grand Hotel. På kvällen kan du följa med din guide på en intressant promenad i Salerno och njuta av en härlig middag på en trevlig restaurang.


Söndag 9 juni. Om himlen hade en kust.

I dag ska vi utforska Europas kanske vackraste kuststräcka. Med båt tar vi oss till staden Amalfi, som bjuder på citrusdoftande kullar och spännande klippformationer. Azurblått hav och pittoreska gränder gjorde den charmanta staden populär av den brittiska överklassen och aristokratin redan under 1920-talet. Båten tar oss sedan till Positano som utmärks av sina färgglada byggnader. Det blir en underbar dag då vi njuter av hänförande vyer och frisk havsluft.

Amalfikusten: Tänk att vakna upp i denna underbara del av Italien. Vi rekommenderar dig varmt att följa med på utflykten längs Amalfikusten. Vi åker med båt över till staden Amalfi som bjuder på citrusdoftande kullar och spännande klippformationer. Med azurblått hav och pittoreska gränder välkomnas vi till den charmanta staden som gjordes populär av den brittiska aristokratin under 1920-talets glansdagar. Under kvällen kan du sedan fortsätta att njuta av Salerno och dess trevliga restauranger och uteserveringar.


Måndag 10 juni. Alla vägar bär till Rom.

Vi gör en innehållsrik stadspromenad och ser de klassiska sevärdheterna som gett Rom dess eviga berömmelse. Fontana di Trevi, Piazza Navona, Phanteon och Spanska Trappan är några av platserna vi besöker och din guide kan verkligen konsten att berätta. Utflykten genomförs till fots.

I afton beger vi oss ut för att beundra kvällsupplysta Rom och få en inblick i Roms långa historia. Mättade av stadens sevärdheter tar vi oss till stadsdelen Trastevere och den välkända trattorian Da Meo Patacca för att äta en god middag. Njut av en härlig kväll i Rom!

Salerno - Rom: Efter vår sista frukost vid Amalfikusten är det åter dags att åka upp till huvudstaden Rom, ca 27 mil. På eftermiddagen kan du följa med på en intressant stadspromenad i denna historiska världsstad med kända sevärdheter som Colosseum och Spanska trappan. På kvällen arrangerar vi en avslutningsmiddag på en trevlig restaurang i den klassiska stadsdelen Trastevere. Övernattar gör vi på centralt belägna Hotel Lux.


Tisdag 11 juni. Med härliga minnen.

Flyg från Rom: Efter upplevelserika dagar och med härliga minnen är det nu dags att påbörja hemresan. Med hjälp av vår transferbuss är vi snart på flygplatsen och stiger sedan ombord på flygplanet som tar oss hem.


13:25 avg. Rom16:00 ank. CPH Kastrup

17:42 avg. Kastrup19:16 ank. Ängelholm


Till toppen av sidan - © PeO Jansson 2019-05-23